Monday, December 29, 2008

Buy 'em last...Apa pendapat anda mengenai isu boikot?

Apa yang anda tahu mengenai isu boikot?

Apa kah itu boikot?

Apa yang perlu diboikot?

Kenapa kita perlu memboikot?

Boleh kah kita memboikot?

Masih significant kah boikot dalam era globalisasi ini?
*****


1) Mari kita muhasabah apa yang kita rasai dan alami hari ini. Bangun kita pada hari ini dikejutkan dengan pembunuhan 280 dan pencabulan lebih 750 saudara kita di Palestin.

2) Peristiwa ini merupakan pembunuhan paling besar sepanjang 60 tahun Yahudi LaknatuLlah menyentuh dan menjajah bumi Palestina.

3) Sekali lagi, apa yang kita rasakan? Marah? Sedih? TAK RASA APA-APA?

4) Apa yang boleh kita lakukan?

5) Yusuf Qardawi (Ketua Ulama Kotemporari) menyatakan, cukuplah jihad kita di Watan kita. Berjihad dengan cara yang sesuai mengikut waqi.

6) Lantas apa jihad kita?

7) Apa cara kita berjihad? Adakah kita boleh dikategorikan sebagai berjihad?

8) Ada yang pandai sikit, akan kata: Kami buat usrah, itulah jihad kami, mengumpulkan tentera untuk mengembalikan izzah di muka bumi ini. Namun, adakah kita betul-betul beramal?

9) Ada yang kata, usrah susah la... Nak jumpa lama-lama... Mana ada masa,,, Dayusnya kita, sedangkan orang Palestina, Ambon etc menggunakan nyawa mereka, kita masih ragu-ragu menggunakan masa kita. Benarkah kita berjihad.

10) Tidak kurang pula, ada yang sudahlah tidak berjuang, mereka boleh pula menyokong musuh mereka ini. Buktinya? Mereka menyumbang bantuan kewangan tanpa segan silu kepada orang-orang yahudi.

11) Fatwa Yusuf Qardawi No. 2: 1 Dolar US= 1 Peluru yang digunakan oleh Yahud untuk menabrak kepala anak-anak palestin... Berapa banyak peluru sudah anda sumbangkan? Atau lebih senang jika kita kira dengan kereta kebal? atau kapal terbang mereka... Berapa buah sudah anda sumbangkan?

12) Ini senarai kompeni-kompeni yang tidak segan silu menyumbang kepada YAHUDI!!!:::>

13) Tanyalah diri sendiri, apa stand kita? Bukankah hari demi hari semakin banyak produk altenatif dikeluarkan? Ana yakin, ramai yang akan beralasan. Sangat ramai akan beralasan dalam bab ini.

14) Kalau bukan ntum nak beli sebab sayang Palestina pun, belilah untuk menyumbang kepada 'jihad ekonomi' muslim yang lain.

15) Selemah-selemah iman pun, membencilah kejahatan mereka. Selemahnya pun, jadikan mereka pilihan terakhir dalam pilihan barangan yang ingin anda beli!!!! Let 'em be THE LAST RESORT!!!

Bencilah KEJAHATAN Israel dan TALI-TALI BARUT MEREKA!!!


*p/s= Gambar sekitar Perhimpunan Aman Palestine pada 30-12-2008


Baling Kasut!!!Menuju ke hadapan KedutaanFRU sudah siap siaga menunggu ketibaan kamiDarah kami dihangatkan


Tampak sahabat-sahabat seperjuangan dari pelbagai wadahPermandangan indah di hadapan KedutaanKita perlu mula belajar bagaimana ingin berDemonstrasi tanpa mengambil hak orang lainKenderaan terpaksa 'bersabar'


Berjalan ke Kedutaan USA


Beresak-esak ketika taklimat perhimpunanPimpinan NGO dan Politik yang mengetuai Penyampaian MemorundumPara Serikandi juga tidak mahu ketinggalanAyo Berjuang!!!No comments:

[Blog Archieve]

[Ahlan Bina]