Tuesday, November 2, 2010

Hadharah (Peradaban)


Secara umumnya, peradaban bermaksud:

Kehadiran secara mutlak, yakni kehadiran dari suatu pengalaman manusiawi yang terkoordinasi secara alami sehingga mampu membentuk teladan manusiawi bagi kehidupan dengan segenap dimensi dan aspeknya, berusaha mempersembahkannya kepada bangsa-bangsa lain agar mereka mencontohnya, dan berjalan mengikut alurnya atas dasar keyakinan bahwa hal itu adalah teladan manusiawi yang patut untuk diikuti.

(Prof Dr Abdul Hamid Al-Ghazali, Pilar-pilar kebangkitan umat)



~~*~~

Susahnya nak simpulkan apa yang ada dalam kepala ana ni, kena ada white board juga ni

Tak pun ana coret sikit kat blog ni kan? em, boleh try, tungguuu...

2 comments:

dinosor79 said...

Carik video, record la coret² anta kat whiteboard tu...

Muhammad Hussaini Khairudin said...

Power la idea nta...

Nanti ana usahakan... whiteboard kat badar pun boleh tahan besarnya

[Blog Archieve]

[Ahlan Bina]