Monday, October 27, 2008

Kata-kata Orang-orang Hebat!!!


  • "Mencari ikhlas itu umpama mencari seekor semut hitam di dalam pekat malam" - Ayah kepada Ikrimah di satu tamrin


  • "Ikhwah faham kan? Kalau faham tapi tak buat juga, ana jumpa je lepas ni, ana sepak!!!" - Muhammad Hussaini Khairudin, semasa menyampaikan daurahnya


  • "Kalau ntum minat kat seorang tu, antum doa je hari-hari, doa je terus = "Ya Allah, Kau kahwinkanlah aku dengan die, aku dah minat gile-gile ni"" - Ustaz WAMY merangkap Sang Murobbi pada satu sesi usrah



  • "Sangat penting untuk kita menekankan keimanan yg tinggi kedalam hati mad'u kerana pada akhirnya keimanan itulah yang akan memacu mereka untuk bergerak di dalam medan dakwah" - Ustaz WAMY merangkap Sang Murobbi pada satu sesi usrah


  • "Semua orang nak jadi baik, sebab fitrah setiap manusia ni nak jadi baikkan, jadi dengan join usrah, korang dah dalam proses kembali ke fitrah" - Anak kepada seorang Pak Cik di Langkawi ketika mempromote usrah pada satu sesi Muhadharah


  • "Try and Error je" - Ustaz Atiff, menjawab SMS pada Hari Raya Pertama


  • "Kita tak boleh rasa kita ada satu hak milik dalam da'wah dan tiada seniority dalam da'wah" - Bakal Doktor IMU Seremban merangkap mantan President PPIM pada satu sesi daurah


  • "Portion tertinggi kemenangan kita datangnya dari Allah" - Seorang ikhwah yang berusia '9' tahun, semasa singgah di Baituna


  • "Siapakah dia Athinahapan?" - Al-Akhuna Wea, seorang penulis blog yang berjaya / penulis tetap Dakwah.info


  • "Kita sedar walau dalam kesyumulan jemaah kita, kita still ada kekurangan... kalu antum nk lebih ruhi, keluarlah dengan jamaah tabligh, kalu antum nak belajar hadith, belajarlah dengan geng2 salafi.... tapi antum kena tahu priority dan tariqul da'wah kita adalah cara kita" - Pak Cik / U.Kay / UQY di satu sesi daurah Muntalaq


  • "Kita didalam dakwah ini hendaklah menjadi seperti air yang mengalir... Andai disekat / dihalang, still kita boleh mengalir melalui laluan yg laen... Dan akhirnya kita still akan sampai ke destinasi kita" - Seorang akh dari Brunei yg kini studi di UIA


  • "Zaman Rasulullah dulu kalu x pergi sembahyang di masjid, kena bakar rumah" - Al-Akh Unisel ketika berceramah dengan penuh semangat kepada seorang Pak Guard


  • "Kita hanya berusaha, natijahnya Allah yang tentukan, jangan risau" - Fateh yang ku kenali


  • "Air yang tak bergerak pun akan busuk, begitulah juga orang yang mengaku diri mereka Da'ei" - Kata-kata dari seorang Super Murobbi dari Brunei


  • "Amacam? Ok tak? Ada sapa-sapa lagi nak tambah?" - Abang Adil ketika menyampaikan Muhadaroh Maza Yakni nye


  • "Sekiranya kita masih mampu bersuara, kita masih tak cukup penat lagi" - Seorang Da'ei dari UNIM ketika turun dari pendakian Gunung Angsi


  • "Kalau dah malas tu, memang tak boleh buat apa-apa dah. Ubat tu hanya ada pada tuan punya badan sahaja" - Ketua Badan Dakwah CUCMS

4 comments:

Saujana Hati said...

askm...saya pelajar dari sek men al-islah..ari tu saya ada sekali time abg bg ceramah kt sekolah sya...bes la abg bg ceramah.. kta2 semua ie abg amik dr mna?? klu sy copy msk blog sy tak pe tak??

ProfHussaini said...

Salam

Semua kata2 ni?

Kalu post ni, ini semua kata-kata daripada kawan-kawan ana

Menarik dikongsikan, apa kurangnya sahabat-sahabat seperjuangan kita berbanding tokoh-tokoh barat lain :P

Semua puji dan syukur untuk Allah

HambaAllah Yang Memakmurkan said...

best entry nih! teruskan perjuangan!~

ProfHussaini said...

Al-Hamdu-LILLAH..

Syukran singgah ^-^

[Blog Archieve]

[Ahlan Bina]