Tuesday, December 8, 2015

Usrah tangguh lagi? Boleh singgah blog ni jap

Aku betul-betul tak berkenan dengan trending usrah tangguh ni

Sikit-sikit tangguh, sikit-sikit tangguh

Padahal dah nak habis tahun ni dah, tak ganti-ganti pun?

Pada pandangan aku, ini masalah sikap

Kerana tidak merasakan tarbiyah itu perkara pokok dalam pembinaan kader

Trending masalah sikap ini bahaya, lebih-lebih lagi kepada generasi baru dakwah

Kalau baru nak join dakwah tapi asyik tangguh je, apa yang korang nak dakwahkan kan?

Lain kali biar terus terang, "Ana rasa aku ada perkara lagi best nak buat malam ni, jadi dengan kuasa selaku seorang murabbi yang berkuasa, maka ana batalkan je usrah kita ni"

Nanti la aku banyakkan penulisan kasi layan sikit masa takde usrah tu

No comments:

[Blog Archieve]

[Ahlan Bina]